CLEANWASHERS

ZÖLDKOMMUNIKÁCIÓS

MEETUP

KÖNNYED BETEKINTÉS
A ZÖLD MÁRKAKOMMUNIKÁCIÓ REJTELMEIBE

Fő támogató:

Kedves ti, vagyis mi!

Azaz cégvezetők, marketingesek, márkamenedzserek, CSR szakemberek, fenntarthatósági menedzserek, kreatívok, szövegírók, designerek, ügynökségek!

Egyre inkább érezzük: a zöldkommunikáció témája napról napra  fontosabb, se megkerülni, se átugrani nem lehet. De hogyan és miként kellene hozzákezdeni? A legokosabb, amit tehetünk, hogy megtanuljuk jól csinálni.

  • Mit mondhatok? Hogy mondhatom? Van egyáltalán mondanivalóm? Ez a basic szint, kérdések, melyekkel mindenki szembesül.
  • Hogy hozzam ki a legtöbbet a zöldkommunikációmból, hogyan legyen megkülönböztető, emlékezetes és hatékony? Miként integráljam a zöld mondanivalót a márkakommunikációs stratégiámba? Ezek már a pro szint kérdései, ahová gyorsabban eljutsz, mint gondolnád, ha zöldkommunikációba vágod a fejszéd! 🙂
  • A fenntarthatósággal kapcsolatos alapvető attitűdök formálása. Ez a csúcs, de távolról sem elérhetetlen skill settet kíván. A valódi zöldkommunikáció – normális kommunikáció harmóniában a természettel. Mindannyiunknak dolgozni kell rajta, hogy egyszer ez legyen az uralkodó narratíva.

Itthon elsőként, lehetőséget kínálunk arra, hogy egy 3-4 órás “mindshop” keretében irányba rakd magad, és pontosan belásd a terepet, amit meg kell hódítanod.

Zöldkommunikációs onboardingunkon egy jó kávéval és egy pohár borral a kézben előadások, interaktív feladatok és szakmai beszélgetések során,  komoly élményfaktorral megspékelve vértezheted fel magad a szükséges alaptudással, hogy elindulj a saját zöldkommunikációs csúcsaid meghódítása felé vezető úton.

Tömény lesz és könnyed. Komoly és szórakoztató. Érthető és elgondolkodtató.

KEYNOTE SPEAKER

Jordán Ferenc – biológus, a Pármai Egyetem kutatója

ELŐADÓK

Virágh Miklós – Kantar Media, GreenCat

Bányai Klaudia – Cleanwashers, Organic Communictions 

Berta László – Cleanwashers, Reklámtörténet

Nagy Réka – Cleanwashers, Ökoanyu, Klímakommunkációs szakértő 

Paul Ágnes – Cleanwashers, Organic Communications 

Vér Balázs – Cleanwashers, DeepInsight

PROGRAM

14.00 – 14.30 Érkezés, regisztráció
14.30-14.40 Bemelegítés, bemutatkozás
14.40 – 15.15 Keynote: Társadalmi berögződéseink szerepe az ökológiai válság kialakulásában Jordán Ferenc 
15.15 – 15.40 Rövid reklámtörténeti felvezetés és beszélgetés a geenwashing sötét bugyrairól. Cleanwashers
15.40 – 15.55 „Hogyan mondjam el neked…? – Mi az a klímakommunikáció és hogyan vonatkoztatható a márkakommunikációra? Nagy Réka 
15.55 – 16.05 Szünet
16.05 – 16.30 Motiváló best practice-ek: Az attitűdváltozás kulturális és kommunikációs mozgatórugói. Csináljuk proaktívan és jól a zöldkommunikációnkat! Kisokos a kezdéshez és az alapvető hibák elkerüléséhez. Cleanwashers
16.30 – 16.45 Miért fenntarthatatlan a 8 órás munkaidő? Mit tehet a kommunikáció, hogy segítsen ezen? Virágh Miklós
16.45-  Finálé: kedvenc greenwashing példáink Cleanwashers

ELŐADÓK

Meghívott vendégeink

Jordán Ferenc

biológus, a Pármai Egyetem és a Nápolyi Zoológiai Állomás kutatója

Elsősorban ökológiai hálózatokkal foglalkozik, főleg a tengeri halászat rendszer-szintű modellezésével. A Nápolyi Zoológiai Állomás külső munkatársaként az Atlanti-óceán big data-megközelítésű kutatásának témavezetője. Egyre jobban érdekli a tudománykommunikáció és ember és a bioszféra kapcsolatának a jövője. Társadalomtudósokkal és művészekkel kollaborációban foglalkozik a visszavadítás elvi és szakmai alapjaival. 2023-ban jelent meg „Az ember vége, a természet esélye – Helyünk a földi ökoszisztémában” című könyve.

Virágh Miklós

okleveles közgazdász

A Kantar Media ügyvezetője, a GreenCat, fenntarthatósággal kapcsolatos játékalapú tudatosítással és képzéssel foglalkozó startup társalapítója.

Elvégezte a Cambridge-i Egyetem Fenntarthatósági Intézete (CISL) üzleti fenntarthatósági menedzsment képzését, és a Pannon Egyetem Mérnök Karán a fenntartható fejlődési szakember szakot. Több, mint két évtizeden át a fogyasztói döntések- és azok hátterének megértésével foglalkozott. A GreenCatnél azon dolgozik, hogy mindezt a fenntarthatóság szolgálatába állítsa.

Helyszín

Találkozunk MOMkultban, június 12-én 14.30-kor (regisztráció 14.00-től!)

Beugró

Zárt körű rendezvény. A mi vendégeink vagytok 🙂 

Keress minket!

Olyan reklámot láttál, hogy kiakadt a zöldmosás mutatód? Csillagos ötös zöld üzenettel találkoztál? Márkád, ügyfeled zöldkommunikációjában segíthetünk? Írj nekünk, és felvesszük veled a kapcsolatot!